Höst & vinter meny
Bufféer Förrätter Varmrätter Desserter Vickning/Nattamat
Introduktion:
Ni kan välja er meny utifrån de alternativ som vi erbjuder nedan.
Snittar & natta mat kan läggas till extra och vi anpassar maten utifrån
de allergier/koster era gäster har.
Bufféer:
Grekisk buffé:
Souvlaki, kycklingspett eller lammfärsbiffar, grekisk sallad, chtipiti , hummus ,tzatziki & olivröra. Stekta squashplattor, vegetariskadolmar, grönsaksgryta, klyftpotatis & bröd
Italiensk buffé
Tapenad, marinerad paprika, grilla Abourgin, Blandade Oliver, Kallskuret (parma skinka, mortadella, salami), Caprese (färska tomater med mozzarella och basilika) , parmesanost ,, risotto med höstprimörer , focaccia (italiensk hembakad bröd) ,rosmarin- och citron rostad potatis och pestogratinerad kycklingsfilé eller italienska köttbullar i en härlig napolitansk tomatsås.
Italiensk Antipasto Tradizionale
Tapenade, marinerad grillad paprika, grillad abourgin, blandade marinerade oliver, Kallskuret (parma skinka, mortadella, salami, salsicca), caprese (färska tomater med mozzarella och basilika), Parmesanost, färskost, italienskt lantbröd och en härlig pesto med blandade crackers.
Julbord
Senapssill, inlagd svartvinbärssill, krämig skaldjurssill, gravad lax, kokt potatis, köttbullar,
prinskorv, fläsksida black orange, janssons, rödkål, julskinka, julkorv, gräddleverpastej
, vildsvinspaté. rullsylta, saltgurka, rödbetssallad, hackad rödlök & gräslök, gräddfil, grov senap, ägg med majonäs, julost, prästost, knäckebröd, julvört, smör & ris a la malta med apelsin
Förrätter:
Alternativ 1:
Rensteksröra med äpplesallad med pinjenötter, Portvins och körsbärssås,
Syltade körsbär & örtsallad
Alternativ 2:
Hummerbisque med västerbottenkräm, räkor och friterad torskkind & prästostkrutonger
Alternativ 3:
Ceviche på pilgrimsmussla med räkor, morot och ingefärskrämkräm & glasört -krutonger
Alternativ 5:
Saltrostade rödbetor med getostkräm, ruccola, pinjenötter & honung
Varmrätter
Alternativ 1:
Majskycklingbröst med rostade Jordärtsskockor och anyapotatis, vitvinssky, souterade ärtor och charlottenlö
Alternativ 2:
Lättrimmad röding med kantareller, mandelpotatispure, gurka, dill & citronette
Alternativ 3:
Halstrad Havsgös med rotselleripure smaksatt med tryffelolja, beurre blanc & smörstekta Haricoverts
Alternativ 4:
Vildsvinskarré med rönnbärsgelé. cognacsky, ragu på smålök, bondbönor & portabellosvamp
Desserter:
Alternativ 1:
Nyponmarmelad med mandelskum, karamelliserade nötter & kryddkaka
Alternativ 2:
Brässerad Ananas med mynta, kokosglass & kolasås
Alternativ 3:
Mörk chokladmousse med myltade björnbär, rostade frön & citroncurd
Alternativ 4:
Osttallrik, marmelad och kex
Vickning/Nattamat
Korv med bröd & rostad lök
Nachobord
Grekisk gyro, kött eller vegetarisk